vad ska jag äta?
Matinspiration på ett klick!
Här är ett enkelt och läckert recept på vegetarisk pad thai: Ingredienser: 200 g risnudlar 2 msk olja (exempelvis jordnötsolja) 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 röd chili, finhackad (kan justeras efter önskad styrka) 1 tsk riven ingefära 1 morot, tunt skivad 1 röd paprika, tunt skivad 100 g broccoli, i små buketter 100 g böngroddar 2 msk sojasås 1 msk tamarisås 1 msk limesaft 2 tsk råsocker 50 g rostade jordnötter, grovt hackade Färsk koriander och limeklyftor för servering Instruktioner: Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. När de är klara, skölj dem i kallt vatten och ställ åt sidan. I en stor stekpanna eller wok, värm oljan på medelhög värme. Tillsätt vitlök, chili och ingefära. Fräs i några minuter tills de blir doftande. Tillsätt morot, paprika och broccoli i pannan. Stek i ca 5-7 minuter tills grönsakerna är lite mjuka men fortfarande krispiga. Lägg i böngroddarna och stek i ytterligare 2 minuter. Blanda sojasås, tamarisås, limesaft och råsocker i en liten skål. Häll såsen över grönsakerna i pannan och blanda ordentligt. Tillsätt de kokta risnudlarna till pannan och blanda väl så att såsen täcker nudlarna och grönsakerna ordentligt. Servera pad thain i djupa tallrikar eller skålar. Strö över rostade jordnötter och färsk koriander. Servera med limeklyftor vid sidan om, så att man kan pressa över lite extra limejuice om man vill. Njut av din läckra vegetariska pad thai!