vad ska jag äta?

Matinspiration på ett klick!

Kladdig kladdkaka

En riktigt god kladdkaka!

Efterrätt

Bakverk

8 ingredienser

30-45 min

    Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • en nypa salt
  • 100 g choklad (mörk eller mjölk, beroende på preferens)

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en rund form (cirka 24 cm i diameter) med smör eller använd bakplåtspapper för att undvika att kakan fastnar.

2. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Ta bort kastrullen från plattan när smöret är helt smält och låt det svalna något.

3. I en stor skål, blanda socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen och vispa ihop tills smeten blir jämn och fluffig.

4. Tillsätt det smälta smöret i äggsmeten och blanda väl.

5. Blanda vetemjöl, kakao och en nypa salt i en separat skål. Sikta mjölblandningen över smeten och blanda försiktigt tills allt är väl blandat.

6. Hacka chokladen grovt och rör ner den i smeten. Chokladbitarna ger kladdkakan en härlig textur och smak.

7. Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan med en spatel.

8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Tiden kan variera, men kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar. Övergräddning kan göra den torr, så håll koll på den.

9. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna något i formen innan du stjälper upp den på ett fat.

Serveringstips:
- Servera kladdkakan med en klick grädde, vaniljglass eller färska bär för en underbar kombination av smaker.
- Du kan också pudra lite florsocker över kakan för en elegant touch.

Njut av din läckra kladdkaka!
Kladdig kladdkaka