vad ska jag äta?

Matinspiration på ett klick!

Pizza margarita

Smaka på den autentiska smaken av Italien med vår oemotståndliga Pizza Margarita! En tidlös klassiker som har erövrat matälskares hjärtan världen över. Varje tugga tar dig med på en kulinarisk resa till Neapel, där denna enkla men sublima kombination av färska och noga utvalda ingredienser först föddes

Middag

Snabblagat

8 ingredienser

20-30 min

    Ingredienser

  • 1 pizzadeg (kan köpas färdig eller göras från grunden)
  • 1 1/2 dl tomatsås (hemlagad eller färdigköpt)
  • 2-3 mogna medelstora tomater, skivade
  • 200 g färsk mozzarellaost, skivad
  • Färsk basilika (ca 10-12 blad)
  • 2 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Eventuellt en nypa socker (för att balansera surheten i tomatsåsen)

Instruktioner

Förvärm din ugn till 250°C (475°F) eller så varmt som din ugn går.

Kavla ut pizzadegen på en lätt mjölad yta till önskad tjocklek. Om du vill ha tunnare pizza, kavla ut degen tunt. Om du föredrar en tjockare pizzabotten, kavla ut den något tjockare. Lägg den utkavlade degen på ett bakplåtspapper.

Bred ut tomatsåsen jämnt över pizzadegen, lämna en liten kant runt kanterna.

Lägg ut de skivade mozzarellaostbitarna på tomatsåsen.

Fördela de skivade tomaterna över osten.

Strö över lite salt och svartpeppar efter smak. Om tomatsåsen är lite för syrlig, kan du lägga till en nypa socker för att balansera smakerna.

Ringla olivolja över pizzan för att ge den en fin glans och extra smak.

Placera pizzan (med bakplåtspapperet) på en ugnsplåt eller pizzasten och baka i den förvärmda ugnen i cirka 10-12 minuter, eller tills pizzadegen har blivit gyllenbrun och osten bubblande och lätt brunad.

Ta ut pizzan från ugnen och strö färsk basilika över den.

Låt pizzan vila några minuter innan du skär den i skivor.

Servera din utsökta Pizza Margherita medan den är varm och njut av den enkla men fantastiska smaken av den klassiska italienska pizzan.

Till detta recept kan du naturligtvis lägga till egna twistar om du önskar, som att tillsätta lite vitlök, oliver eller andra favoritingredienser. Ha det så kul i köket och smaklig måltid!
Pizza margarita
m och njut av den enkla men fantastiska smaken av den klassiska italienska pizzan.\\n\\nTill detta recept kan du naturligtvis lägga till egna twistar om du önskar, som att tillsätta lite vitlök, oliver eller andra favoritingredienser. Ha det så kul i köket och smaklig måltid!\",\"tags\":{\"tags\":[\"Middag\",\"Snabblagat\"]},\"cookingTime\":\"20-30 min\"}}]}"